Øvre kirurgi (Afsnit A1)

Øvre kirurgi (Afsnit A1)

A1 består af en række dedikerede medarbejdere som arbejder godt sammen på tværs af fag og specialer, vi er imødekommende og inddragende. Samtidigt er vi højt specialiserede i godartet øvre kirurgi og er en af landets største afdelinger for operation for galdesten, overvægtskirurgi og brok (navlebrok, arbrok, stomibrok etc).

Vi er en af fem afdelinger i Danmark og den eneste i Region Sjælland der behandler patienter med store bugvægsdefekter efter tidligere operationer og som kræver avanceret rekonstruktions kirurgi.
A1 er et kirurgisk specialafsnit for sygdomme relateret til øvre mavetarmkanal og bugvæg. Vi behandler og udreder højt specialiserede sygdomme indenfor bugvægsbrok, refluks og overvægtskirurgi for hele Region Sjælland, samt mere almindelige kirurgiske lidelser som fx galdesten og små brok. Mange behandlinger er planlagt på forhånd, men vi foretager også visse akutte behandlinger for hele Region Sjælland.

 Desuden varetager vi lindrende behandling af patienter med kræft í spiserør, mavesæk, bugspytkirtel, galdeveje og lever.

I A1 udøver og udviser vi den højeste faglighed, forankret i viden og kompetente medarbejdere. Vi tilrettelægger patientforløb med kontakt til Patientansvarlig læge og Patientansvarlig sygeplejerske med så få overgange som muligt og gennem samarbejde med andre sygehuse, afdelinger, kommuner og hjemmepleje sikre, at patienterne får en tryg og sikker udskrivelse.

Vi tilbyder den mest avancerede, mest sikre og gennemprøvede behandling med henblik på, at du som patient behandles efter bedste principper og får et så godt et forløb som muligt.
Patienter med komplicerede forløb får tilknyttet en fast sygeplejerske og speciallæge.
Hvis du efter din udskrivelse er bekymret for, at alt ikke er som det skal være, er du velkommen til at kontakte afdelingen i op til 14 dage.

Vores afsnit

Vi er et dedikeret team bestående af lægesekretærer, social- og sundhedsassistenter, sygeplejersker, diætister, fysioterapeuter, serviceassistenter, reservelæger, speciallæger og overlæger som arbejder tæt sammen.

Afsnitsledelse

Marlene Tandrup

Afdelingssygeplejerske, Diplom i ledelse, (f. 1980)

Uddannet sygeplejerske i 2007, og ansat på Sjællands Universitetshospital Kirurgisk Afdeling siden 2007.

Som leder er jeg optaget af at sikre det gode arbejdsmiljø, det gør jeg i tæt samarbejde med medarbejderne samt den funktionsansvarlige overlæge, ved tydelighed, medinddragelse og motivation.

 Målet for min faglige ledelse er, at sygeplejen bygger på nyeste evidensbaserede viden og kompetenceudvikling af medarbejderne, det skaber rammerne for vidensdeling og læring måde mono og tværfagligt.

Frederik Helgstrand

Funktionsansvarlig overlæge, dr. Med., Kursusansvarlig lektor ved Københavns Universitet. (f.1975)

Uddannet på Københavns Universitet 2002. Spec.læge i kirurgi 2014. Specialiseret i kirurgi relateret til øvre mavetarmkanal.
Jeg er ansvarlig for et dedikeret team, der varetager behandlingen af kirurgiske sygdomme relateret til spiserør, mavesæk, lever og galdeveje, fedme og brok på Sjællands Universitetshospital.

Det kliniske arbejde består hovedsagligt i at varetage den kirurgiske behandling af patienter fra hele Regions Sjælland med komplekse bugvægsbrok, fedme samt følgetilstande hertil.

 Derudover arbejder jeg dagligt i tæt samarbejde med mine kolleger fra alle faggrupper og specialer på at udvikle og forbedre vores behandlinger og patientforløb.
Min forskning er funderet i lokale, nationale og internationale samarbejder og er primært fokuseret på kirurgiske folkesygdomme som brok, fedme og galdestenssygdomme. Gennemgående for forskningsprojekterne er ønsket om at forbedre den rent faglige såvel som den patientoplevede kvalitet af behandlingen.

Målet for mit og teamets arbejde er at skabe individuelle behandlingsforløb baseret på nyeste viden og højeste faglige standard. Teamet og jeg tror på medinddragelse og tryghed i kombination med høj faglighed er ligeværdige faktorer for at man som patient kommer sikkert og vellykket igennem sin behandling.

Vision

Hvad behandler vi:

Vi modtager såvel akutte som planlagte patienter til indlæggelse. De fleste patienter udskrives efter 1-2 dage indlæggelse, men da vi har regionsfunktion for en række komplekse tilstande har enkelte patienter mere langvarige forløb. Efter udskrivelse tilbydes alle patienter 14 dages direkte telefonisk kontakt døgnet rundt ved akut opstående problemer relateret til deres indlæggelse.

Vores operationer foregår både under indlæggelse og som sammedagskirurgi, hvor man møder ind om morgenen og går hjem senere samme dag. Vi foretager udredning og operation for

• Overvægtskirurgi 
• Komplicerede bugvægs-og stomibrok 
• Galdevejslidelser 
• Almindelige lyske-og bugvægsbrok 
• Operation for refluks 
• Udredning for kræftsygdomme lokaliseret til den øvre mavetarm kanal (spiserør, mavesæk, lever, galdeveje og bugspytkirtel) link til kirurgisk amb.

Hvilke forventninger har vi til vores patienter?

Som patient på A1 forventer vi, at du som udgangspunkt deltager aktivt i dit behandlingsforløb. Vi forventer at du siger til og fra og at du inddrager dine pårørende, i det omfang du ønsker det.

Resultater

Som en de eneste afdelinger i Danmark, tilbyder vi som standard en kombinationsbehandling til patienter med både galdesten i galdeblæren og i de dybe galdegange, hvor vi både fjerner galdeblæren og sten i de dybe galdegange i samme seance, I stedet for at fjerne sten i galdevejene og galdeblære hver for sig.

 Vi har daglig gennemgang af alle patientforløb med deltagelse af læger, sekretærer, diætister, fysioterapeuter, sygeplejersker og social og sundhedsassistenter, der sikrer kontinuitet og fremdrift i patientforløbene.
I det omfang det er muligt i forhold til at opnå den bedste behandling og pleje, udviser vi fleksibilitet, så vi sikrer individtilpassede og sikre forløb.

Vi har stor erfaring i behandling, pleje, genoptræning og ernæring af meget kritiske og komplekse patienter som vi modtager fra hele Region Sjælland, andre Regioner og Intensiv afsnit.

 I samarbejde med vores store nationale og internationale netværk holder vi også løbende opdateret på nyeste viden og vi bidrager til udvikling af nye retningslinjer.

Scroll til toppen